Случај Макавејев премијерно пред Новосађанима

12/09/2019

Филм „Случај Макавејев или процес у биоскопској сали“ премијерно је приказан вечерас у пуној биоскопској сали Културног центра Новог Сада.

Пројекцији је присуствовао и редитељ Горан Радовановић, који је захвалио посетиоцима што су дошли да погледају филм. Новосађани су и њега и остатак екипе наградили громогласним аплаузом. Редитељу и целој екипи на одличном филмском остварењу захвалио је уредник филмског програма КЦНС Ђорђе Каћански, који је посетиоцима рекао да ће уз овај филм сигурно уживати.

 Филм „Случај Макавејев или процес у биоскопској сали“, документаристичко-игране структуре, истражује позицију уметника у СФРЈ с усредсређеношћу на политичку и друштвену климу у којој је, под патронатом СКЈ, с јавних говорница осуђиван филм „Мистерије организма“. То је уједно и последњи филм у којем се појављују и Макавејевљева звезда Милена Дравић али и Макавејев лично. Ово је и филм у којем „играју“ и сведоче Светозар Цветковић, Слободан Милетић, Илија Башић, али и Петар Волк, Андреј Поповић и Бранислав Димитријевић…

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања