Склоп плеса, музике и медитације у Великој сали КЦНС-а

06/09/2014

Музички састав из Израела „Трајбал денс” одржао је данас двочасовну радионицу у Великој сали Културног центра Новог Сада. Радионица плеса „Tribal&Trance dance“, на којој су Новосађани имали прилику да осете јединствен склоп плеса, музике и медитације, без обзира на њихово плесачко искуство, одржао је оснивач овог музичког састава Амир Ја.

Комбинацијом древне и модерне музике са племенским инструментима, звуком достиже до ума и опушта га, доводећи до транса. Транс-денс је техника која мења стање ума, где можете досећи физичко и емоционално исцељење.

– Када споменемо транс, сви одмах помисле на дроге или алкохол. У више различитих сесија, са древним инструментима који су израђени од природног материјала, а стари више хиљада година, добијамо звук који опушта духовно стање човека.  Достизањем опуштеног стања повећавамо животну енергију  и стварамо личну визију, боље смо фокусирани и доносимо паметније одлуке – рекао је Амир Ја, нагласивши да овај вид опуштања и медитације у комбинацији са звуком и плесом треба радити што чешће.

Група „Трајбaл денс” користи страле племенске инструменте, као што су дуга дуваљка диђериду и том-том бубњеви, комбинује са модерном електронском опремом, приређујући јединствено искуство сензуалног музичког перформанса који публику води до масовне хипнозе. Из те наизглед тешко уклопиве комбинације произилази специфичан андерграунд пројекат са толико снажним дејством на аудиторијум, да му је заиста тешко одолети.

Радионицу плеса „Tribal&Trance dance“ ове израелске групе Културни центар је организовао у сарадњи са амбасадом Израела у Београду.

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=A1GIla_uNSY[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања