Роберт Лакатош и Валентина Ненашева одушевили новосадску публику!

27/10/2014

Свечана сала Градске куће била је исувише мала за посетиоце који су дошли на концерт Роберта Лакатоша (виолина) и Валентине Ненашеве (клавир). У оквиру циклуса „Павиљон музике“ музичка редакција Културног центра Новог Сада организовала је овај програм поводом обележавања шездесет година од оснивања Трибине младих.
Млади новосадски виолиниста, заједно са колегиницом из Узбекистана представио се новосадској публици, која је младе и изузетно талентоване уметнике наградила богатим аплаузом. Публици није сметало што су сва седећа места попуњена, па је известан број посетилаца готово два сата стајао изван Свечане сале, како би уживали у музици.

Робер Лакатош рекао је да је сваком уметнику драго када може да наступи у кући свог града. Наступ са колегиницом сматра као један логичан корак, јер дуго година сарађује са њом. -Ми смо нашу сарадњу започели у клавирском триу, и одлучили смо да заједно урадимо овај концерт и нашим извођењем и овим композицијама допремо до публике, што смо на крају и успели – рекао је Лакатош, наглашивши да, захваљујући Културном центру Новог Сада и музичкој редакцији те институције, млади уметници имају прилику да се прикажу широј јавности.
Публика је уживала у више од десет композиција, коју су извели Лакатош и Ненашева на виолини и клавиру. Њихова музика допрела је до сваког посетиоца, чак и оног који је своје место пронашао у холу Градске куће. Емоцију коју су кроз музику послали публици била је и више него очигледна, а публика је након концерта изашла препричавајући утиске. Валентина Нанешева своје одушевљење није могла да сакрије, па је у краткој паузи рекла да је презадовољна публиком која је показала да ужива у њиховој музици.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања