Резултати конкурса НОАфест-а 2019

05/08/2019

Дана 01.08.2019. затворен је конкурс НОАфест-а за 2019. годину. Тема овогодишњег фестивала је „Млада графика“, а конкурсом су одабрани следећи ученици:

 • Самосталне изложбе

КС Еђшег – НИКОЛА РАДОСАВЉЕВИЋ

КЦ ЛАБ – МАРИЈА ШЕШЛИЈА

 • Групна изложба

Културни центар Новог Сада, Ликовни салон

 1. АЛЕКСАНДАР ПАВЛОВИЋ
 2. БОЈАНА ПАВЛОВИЋ
 3. ДАНИЈЕЛА ДИМИТРИЈЕВИЋ
 4. АДНАН ХОЗО
 5. ЈЕЛЕНА БУРСАЋ
 6. ЈОВАНА ЂОРЂЕВИЋ
 7. КРИСТИНА ЛАЗАРЕВИЋ
 8. МАРКО БУРЛИЦА
 9. МИЉАНА РАДЕНКОВИЋ
 10. НИКОЛА КАРАДЕГЛИЋ
 11. НИНА УРОШЕВИЋ
 12. САРА ЛАЗАРЕВИЋ
 13. СОФИЈА КАМАСИ
 14. СТЕФАН ИЛИЋ
 15. ТАТЈАНА МАРТИЦКИ
 16. УГЉЕША ЦОЛИЋ
 17. ВЕСНА ОПАВСКИ
 18. ЈЕЛЕНА МЕДАН
 19. НЕНАД БАЛТА

 

Како је најављено прошле године, приликом затварања НОАфест-а 2018, ове, 2019. године окупљамо уметнике млађе генерације које повезује графика као техника визуелног изражавања. Фестивал ће се реализовати на три локације у Новом Саду: у Културном центру Новог Сада (Ликовни салон и Трибина младих), Културној станици  Еђшег и КЦ ЛАБ, у периоду од 23.9. до 27.9. Програмска целина обухватиће групну и две самосталне изложбе, Art meeting, графичке радионице за одрасле, као и радионцу са децом и изложбу дечијих радова. Гости фестивала су млади графичари из Требиња и Сарајева.

НОАфест обезбеђује превоз уметника, материјал за радионице, излагачке просторе, стручне панеле и документовани материјал у виду двојезичног каталога-брошуре, који се штампа после фестивала. Награде НОАфест-а 2019. су самосталне изложбе на три локације у наредој излагачкој 2020. години: Ликовни салон КЦНС, КЦ Требиње и КЦ ЛАБ. Радујемо се сарадњи и дружењу! Захваљујемо се свим уметницима који су се пријавили на конкурс. Аутори који су одабрани биће информисани о одабиру, слању радова и осталим детаљима путем мејла.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања