РАДОСЛАВА ВОРГИЋ ЖУРЖОВАН И МАЈА ГРУЈИЋ-КОНЦЕРТ У ГРАДСКОЈ КУЋИ 7.5.2015.

28/04/2015

Целовечерње уживање уз класику

 

 

Концерт Радославе Воргић Журжован (сопран) и Маје Грујић (клавир), биће одржан у четвртак 7. Маја од 20 часова у Свечаној сали Градске куће. На програму ће бити дела Пурцела, Хендла, Шуберта, Волфа, Моцарта, Деспића, Родрига…Улаз је бесплатан.

Радослава Воргић Журжован, сопран

Дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду на Одсеку за општу музичку педагогију (2009) и Одсеку за соло певање у класи мр Милице Стојадиновић (2010). Три године касније завршила је Мастер студије концертног и оперског певања у класи проф. Клаудије Едер на Универзитету Јоханес Гутенберг у Мајнцу (Немачка) и уписала докторске студије соло певања (Конзерт Еxамен), које завршава фебруара 2015. године. Стипендиста је Фондације Валтер-Камински, Фонда за младе таленте Министарства за омладину и спорт „Доситеја“, Фонда за унапређење вокалне уметности младих „Меланија Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић Калин“ и Хуманитарног фонда „Привредник“. Љубав према певању развија и као хорски певач и солиста у хору КУД-а „Светозар Марковић“ (диригент мр Божидар Црњански) и хору „Св. Стефан Дечански“ (диригент Тамара Петијевић). Као солиста има низ концерата у земљи и у иностранству, а запажене наступе остварује са проф. Марином Милић-Апостоловић и на концертима питомаца и штићеника ХФ „Привредник“.

Маја Грујић, пијаниста

Завршила је средњу музичку школу „Исидор Бајић“ у Новом Саду, у класи проф. Лидије Николић. Дипломирала је на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Зорице Димитријевић-Стошић. Специјалистичке студије из камерне музике завршила је 1995-те године у класи проф. Оливере Ђурђевић. Посебно интересовање за корепетицију и клавирску сарадњу показује још као студент када у својству студента демонстратора учествује у раду са соло певачима у класи проф. Бисерке Цвејић. Добитник је специјалне награде из фонда Радмила Ђорђевић на факултету музичке уметности за перспективног клавирског сарадника у раду са певачима. Одржала је бројне концерте у већим центрима у земљи , а наступала је и у Паризу, Дортмунду, и Лисабону. Снимала је за Телевизију и Радио Нови Сад и Телевизију и Радио Београд. Запослена је као самостални стручни сарадник – корепетитор на Академији уметности у Новом Саду. Деловала је у класама проф Вере Ковач-Виткаи и проф. Бисерке Цвејић, а сада у класи проф. Милице Стојадиновић.

P R O G R A M

Georg Friedrich Händel (1685 – 1759)

 • Dopo tanti perigli…Non potrà, arija Andjelike iz opere “Orlando”

Franz Schubert (1797–1828)

 • An den Mond
 • Lachen und Weinen

Hugo Wolf (1860–1903)

 • In dem Schatten meiner Locken
 • Der Knabe und das Immlein

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791)

 • Voi avete un cor fedele, koncertna arija K. 217

__________

Dejan Despic (*1930)

Đulići, op.118 br.1, ciklus pesama na stihove Jovana Jovanovića Zmaja

 1. Pesmo moja
 2. Ljubim li te
 3. Ne boj se
 4. Andjeli
 5. Milovanje
 6. Snovi
 7. Daj mi ruku

Joaquin Rodrigo (1901-1999)

Iz ciklusa četiri ljubavnih madrigala

 1. Con que la lavare?
 2. Vos me matasteis
 3. De donde venis amore
 4. De los alamos vengo madre

Ch. Gounod(1818-1893)

 • Je veux vivre, arija Julije iz opere „Romeo i Julia“
Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања