Позоришне радионице за средњошколце у КЦНС

30/09/2022

Сценска редакција Културног центра Новог Сада поново организује радионице намењене младим заљубљеницима у позориште и књижевност. Тема новог циклуса радионица гласи „Како се развија драмски лик“ и првенствено су намењене средњошколцима узраста од 15 до 19 година.

Циљ радионица је кратак преглед и упознавање полазника са развојем драмског лика још од античког периода, у коме акценат стављамо на чувеног античког књижевника и филозофа Теофраста и његово дело „Карактери“. О настанку и развоју драмских ликова учиће кроз игрице вођене од стране фацилитатора и фацилитаторки, а крајњи исход ових радионица биће практична примена знања која ће се огледати у извођењу кратког драмског текста који су сами развили на радионицама (игроказ).

Радионице почињу 8. октобра, одржаваће се суботом у термину од 14 до 16 часова у просторијама Културног центра Новог Сада (Католичка порта 5) и трајаће до 12. новембра.

Пријаве су у току и можете се пријавити слањем имејла са својим подацима (име, презиме, датум рођења и контакт телефон) на имејл сценске редакције КЦНС [email protected]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања