Радионице за младе у КЦНС

07/10/2021

Културни центар Новог Сада поново организује позоришне радионице за младе, овог пута на тему „Како настаје позоришна представа“.

Циљ радионица је упознавање полазника са самим процесом настанка једне позоришне представе, позоришним радницима и терминологијом. Кроз рад на тексту, млади ће имати прилику да се упознају с основама драмског текста, жанровима и правилима по којима он функционише, као и са занимањима радника који раде у позоришту, улогом редитеља, драматурга, техничком подршком и слично.

Идеја је да се након замишљених седам радионица учесници оспособе да самостално изведу представу према тексту на ком су радили.

Радионице ће се одржавати у просторијама Културног центра Новог Сада (Католичка порта 5) а намењене су младима узраста од 16 до 20 година.

Радионице почињу 16. октобра, одржаваће се суботом у термину 14–16 часова и трајаће до 28. новембра.

Пријаве су у току и можете се пријавити слањем имејла са својим подацима (име, презиме, датум рођења и контакт телефон) на имејл сценске редакције КЦНС [email protected]

На радионицама ће се поштовати све превентивне мере прописане од стране Кризног штаба и Владе Републике Србије. Сви присутни су у обавези да носе маску и држе прописану физичку дистанцу у току трајања радионица, а на улазу ће се вршити мерење температуре и дезинфекција руку.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања