Radionica o NTC sistemu učenja u KCNS

11/03/2019

U ponedeljak 11. marta u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada, za roditelje i decu uzrasta od osam do 12 godina održana je radionica Nikola Tesla Centar (NTC). Voditelj radionice bio je Uroš Petrović, dečji pisac i dobitnik velikog broja najprestižnijih nagrada za književnost za decu i koautor programa NTC sistem učenja.

    Uroš Petrović rekao je da se za učešće u radionici prijavio velik broj mališana koji su, očigledno, svesni značaja ovakvih radionica.

     – Živimo u turbulentnom vremenu burnog razvoja tehnologija i čini mi se da se nismo baš najbolje snašli. Naša deca imaju brojne probleme: slabiju motoriku, poremećaj govora, nedovoljno dobro povezuju pojmove. Tokom ove radionice učićemo kako se razmišlja, jer kad naučiš da razmišljaš, to možeš kasnije da koristiš tokom čitavog života – rekao je Petrović.

Roditelji su dok je trajala radionica dobili više informacija o novom sistemu učenja i mogli su da vide kako njihova deca reaguju na ovaj način rada.

Program NTC sprovodi se u 17 država Evrope, a u sedam zemalja akreditovalo ga je ministarstvo obrazovanja.
Tokom radionice, koja je trajala do 20.30 sati, deca su imala priliku da odgovoraju na zagonetna pitanja, povezuju sve što znaju, traže rešenja, daju ideje i tako dođu do odgovora, a usput i da nauče nešto novo.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja