Радионица о НТЦ систему учења у КЦНС

11/03/2019

У понедељак 11. марта у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада, за родитеље и децу узраста од осам до 12 година одржана је радионица Никола Тесла Центар (НТЦ). Водитељ радионице био је Урош Петровић, дечји писац и добитник великог броја најпрестижнијих награда за књижевност за децу и коаутор програма НТЦ систем учења.

    Урош Петровић рекао је да се за учешће у радионици пријавио велик број малишана који су, очигледно, свесни значаја оваквих радионица.

     – Живимо у турбулентном времену бурног развоја технологија и чини ми се да се нисмо баш најбоље снашли. Наша деца имају бројне проблеме: слабију моторику, поремећај говора, недовољно добро повезују појмове. Током ове радионице учићемо како се размишља, јер кад научиш да размишљаш, то можеш касније да користиш током читавог живота – рекао је Петровић.

Родитељи су док је трајала радионица добили више информација о новом систему учења и могли су да виде како њихова деца реагују на овај начин рада.

Програм НТЦ спроводи се у 17 држава Европе, а у седам земаља акредитовало га је министарство образовања.
Током радионице, која је трајала до 20.30 сати, деца су имала прилику да одговорају на загонетна питања, повезују све што знају, траже решења, дају идеје и тако дођу до одговора, а успут и да науче нешто ново.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања