Пуно слаткиша након премијере анимираног филма „Легенда о божићном дрвету“

28/01/2014

Много осмеха, среће, лепог расположења било је у петак у биоскопској сали Културног центра Новог Сада када је организована премијера анимираног филма „Легенда о божићном дрвету“. Овај програм је био хуманитарног карактера – публика је донела као улазницу за гледање премијере слаткиш, књигу или играчку за децу, које ће Културни центар Новог Сада у оквиру сарадње коју има са Центром за социјални рад, поклонити штићеницима Центра. Пуну кутију слатких „улазница“, организатори ће предати Центру за социјални рад у Новом Саду у понедељак као још једну потврду да деца никада нису себична и да увек мисле на своје вршњаке.
Пре саме пројекције, публици се обратила Злата Попов која се захвалила Културном центру Новог Сада који је препознао вредност ове врсте дечјег стваралштва:„За мене као мајку петоро деце, анимација је била право откровење. Сви знамо колико деца воле цртане и анимиране филмове, а оно што је најважније, сви знамо колико они добијају информација гледајући те филмове. Стога је врло важно шта им приказујемо. Цео овај пројекат се одвијао под руководством студија „Чајка-Стајка“ из Вороњежа. Када смо имали прилике да видимо њихова остварења, увидели смо да се ради о филмовима високог уметничког квалитета и да од њих можемо много да научимо. Сада ћемо сви имати прилику да се уверимо колико смо научили од њих“.
Анимирани филм „Легенда о божићном дрвету“ траје четири минута. Урадила су га деца из „Мале школе анимираног филма“ којом руководи Злата Попов, а у продукцији Културног центра Новог Сада. Прича о томе како је јелка од једног обичног дрвета постала главна новогодишња звезда у свакој кући, одушевила је публику и по ко зна који пут се показало, као у овом филму, да су деца највећи креативци чија машта може свашта. У изради овог филма учествовало је око педесеторо деце. Поред полазника Мале школе анимираног филма који су моделовали, снимали и монтирали филм, снимању су се прикључили чланови дечје позоришне трупе при храму Ваведења Пресвете Богородице из Сремских Карловаца, који су тумачили улоге, а музику за филм изводили су Илија Шаповалов, ученик трећег разреда на одсеку за виолину Основне музичке школе „Исидор Бајић” и дечји хор „Слаткопојци” из Сремских Карловаца. Реализација овог филма је био последњи сегмент пројекта „Време је за анимацију“ чији је циљ популаризација ове врсте дечјег стваралаштва у Новом Саду, а који траје од октобра месеца прошле године у Културном центру Новог Сада.

За све оне који нису присуствовали премијерном приказивању, филм можете погледати на линку испод.

[youtube]http://youtu.be/wPCuQ1yabck[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LLA17omWPTc[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања