Псовке нежности од 12. до 16. марта Мики у част!

08/03/2018

Псовке нежности од 12. до 16. марта Мики у част!

Шапоња добитник награде „Мирослав Антић“

 

У Скупштини Града Новог Сада данас је приређена конференција за новинаре поводом 11.манифестације „Антићеви дани“ која ће бити одржана од 12. до 16. марта. На конференцији су говорили: помоћница директора Културног центра Новог Сада Сунчица Марковић, члан Организационог одбора манифестације др Драшко Ређеп и председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић.

Помоћница директора КЦНС Сунчица Марковић казала је да ће се манифестација „Антићеви дани“ наставити у прогресивном ритму, успостављеном пре три године, а који подразумева да се културне активности изместе изван центра града и установа културе што је наишло на одобравање публике. – Ове године, осим у КЦНС и у Свечаној сали Градске куће, програми „Антићевих дана“ биће реализовани и у Градској библиотеци, Музеју Војводине, у Основним школама “Петефи Шандор“ у Новом Саду и „Мирослав Антић“ у Футогу као и у приватној Основној школи „Мика Антић“ у Новом Саду – навела је Сунчица Марковић која је издвојила најважније програме манифестације.

https://youtu.be/zY9a1jhaGnY

Манифестацију „Антићеви дани“ коју ове године краси слоган „Псовке нежности“ свечано ће у понедељак у Градској кући отворити градоначелник Милош Вучевић, а поздравну реч упутиће директор КЦНС Бојан Панаотовић. Антићеве песме казиваће Ратомир Рале Дамјановић, а свечаност ће увеличати и Хор ОШ “Мирослав Антић“.

На дан рођења славног песника, 14. марта, делегација Града заједно са најбољим учеником из основне и учеником из средње школе у Новом Саду, положиће венце на споменик у Дунавском парку, а истог дана у Дворцу Еђшег биће отворена изложба дечијих радова са конкурса „Стварајмо један нови свет“ посвећена Мики. У петак, 16. марта, „Антићеви дани“ биће завршени уручењем песничке награде у Градској кући.

Жири „Антићевих дана“ у саставу: Драшко Ређеп, председник, Марија Васић Каначки и Бошко Сувајџић, једногласно је одлучио да награду „Мирослав Антић“ додели Ненаду Шапоњи за збирку песама „Изгледам, дакле нисам“, коју је објавила Издавачка кућа „Прометеј“ из Новог Сада. Истичући да жири није имао дилему, Др Драшко Ређеп је рекао да је ово осма књига новосадског писца Ненада Шапоње. – У питању је осведочен песник, али сада у потпуно новом руху, кога би требало још више читати јер је веома допринео богатству новосадског књижевног круга – казао је Ређеп.

https://youtu.be/1PerGRWOBEo

Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић рекао је да сви Новосађани с поносом изговарају име Мирослава Антића и својатају овог песника чија популарност траје и данас.

https://youtu.be/bLdScu0eCxw

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања