Prvi put u Srbiji – izložba slika Majde Zorko u Kulturnom centru Novog Sada!

04/12/2016

Izložba „Neka slike govore“ slovenačke umetnice Majde Zorko otvorena je u nedelju 4. decembra u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Ovo je prva izložba u Srbiji poznate autorke koja je izlagala širom sveta. Njene slike predstavljene su u Sloveniji, Kini, Japanu, Americi…

Otvaranju su prisustvovali Njegova ekselencija ambasador Slovenije u Srbiji Vladimir Gasparič, pokrajinski premijer Igor Mirović, direktor KCNS-a Bojan Panaotović, počasni konzul Slovenije za Vojvodinu Rajko Marić i  voditeljka Mira Adanja Polak.

Rajko Marić zahvalio se Kulturnom centru Novog Sada za dosadašnju uspešnu saradnju naglasivši da su vrata ove ustanove uvek bila širom otvorena za programe i manifestacije Slovenaca koji žive u Novom Sadu.

img_0711
Bojan Panaotović, Rajko Marić i Majda Zorko

-Hvala Kulturnom centru, njegovom rukovodstvu i gradu Novom Sadu na srdačnoj dobrodošlici – rekla je autorka.

Direktor KCNS Bojan Panaotović izrazio je zadovoljstvo što je je priznata slovenačka umetnica Majda Zorko izabrala Novi Sad za svoju prvu izložbu u Srbiji.

img_0655
Panaotović: “Uvek dobra saradnja sa Slovenijom!”

-Majda Zorko je izlagala širom sveta, a nama je izuzetna čast što je baš Kulturni centar Novog Sada mesto gde će njene slike moći prvi put da se vide u našoj zemlji. Saradnja sa Slovenijom je na visokom nivou, a mi ćemo se potruditi da ona bude još bolja – rekao je Panaotović.

Novinarka Mira Adanja Polak istakla je da je zadivljena izgledom i radom Kulturnog centra Novog Sada.

img_0679
Mira Adanja Polak: “Sve pohvale za KCNS.”

-Kulturni centar Novog Sada očarao me je svojim izgledom koji je svetski i ovaj galerijski prostor pravo je mesto za slike umetnice kakva je Majda Zorko  – rekla je Mira Adanja Polak.

Prisutnima se obratio i pokrajinski premijer Igor Mirović, rekavši da je privilegija što Novi Sad u svom bogatom kulturnom životu ima još jednu izložbu umetnice čija dela su izlagana širom sveta.

img_0739
Pokrajinski premijer Igor Mirović

Otvaranju izložbe prethodio je susret Njegove ekselencije ambasadora Vladimira Gaspariča i direktora KCNS Bojana Panaotovića koji su još jednom potvrdili da su veze Slovenije, Srbije  i Novog Sada neraskidive i da su obe strane spremne da i u budućnosti ulažu u još bolju saradnju.

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja