Први пут у Србији – изложба слика Мајде Зорко у Културном центру Новог Сада!

04/12/2016

Изложба „Нека слике говоре“ словеначке уметнице Мајде Зорко отворена је у недељу 4. децембра у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. Ово је прва изложба у Србији познате ауторке која је излагала широм света. Њене слике представљене су у Словенији, Кини, Јапану, Америци…

Отварању су присуствовали Његова екселенција амбасадор Словеније у Србији Владимир Гаспарич, покрајински премијер Игор Мировић, директор КЦНС-а Бојан Панаотовић, почасни конзул Словеније за Војводину Рајко Марић и  водитељка Мира Адања Полак.

Рајко Марић захвалио се Културном центру Новог Сада за досадашњу успешну сарадњу нагласивши да су врата ове установе увек била широм отворена за програме и манифестације Словенаца који живе у Новом Саду.

img_0711
Бојан Панаотовић, Рајко Марић и Мајда Зорко

-Хвала Културном центру, његовом руководству и граду Новом Саду на срдачној добродошлици – рекла је ауторка.

Директор КЦНС Бојан Панаотовић изразио је задовољство што је је призната словеначка уметница Мајда Зорко изабрала Нови Сад за своју прву изложбу у Србији.

img_0655
Панаотовић: „Увек добра сарадња са Словенијом!“

-Мајда Зорко је излагала широм света, а нама је изузетна част што је баш Културни центар Новог Сада место где ће њене слике моћи први пут да се виде у нашој земљи. Сарадња са Словенијом је на високом нивоу, а ми ћемо се потрудити да она буде још боља – рекао је Панаотовић.

Новинарка Мира Адања Полак истакла је да је задивљена изгледом и радом Културног центра Новог Сада.

img_0679
Мира Адања Полак: „Све похвале за КЦНС.“

-Културни центар Новог Сада очарао ме је својим изгледом који је светски и овај галеријски простор право је место за слике уметнице каква је Мајда Зорко  – рекла је Мира Адања Полак.

Присутнима се обратио и покрајински премијер Игор Мировић, рекавши да је привилегија што Нови Сад у свом богатом културном животу има још једну изложбу уметнице чија дела су излагана широм света.

img_0739
Покрајински премијер Игор Мировић

Отварању изложбе претходио је сусрет Његове екселенције амбасадора Владимира Гаспарича и директора КЦНС Бојана Панаотовића који су још једном потврдили да су везе Словеније, Србије  и Новог Сада нераскидиве и да су обе стране спремне да и у будућности улажу у још бољу сарадњу.

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања