Промоција филма „Мапа пуна снова“ у КЦНС

28/11/2018

Филмски програм  Културног центра Новог Сада

Петак, 30. новембар 2018.

19:00

Промоција филма

Мапа пуна снова

Улаз је слободан.

 

 

Хрватска, 2017, 72 мин.

 

Режија, камера, монтажа: 

Данило Лола Илић

Продуцент

Бисерка Вранић

Оригинална музика

Елис Ловрић

Продукција МЕДИТ д.о.о. Пула

 

Документарни филм о еминентном графичком дизајнеру и ликовном уметнику Предрагу Спасојевићу (1959-2010), који је оставио неизбрисив траг на културној и друштвеној сцени Пуле, Истре и шире. О њему и његовим делима говоре колеге, пријатељи, сарадници и клијенти с различитих подручја деловања те се заједно са снимљеним и архивским материјалом и анимацијом, ствара прича о његовој истинској величини.

Предраг Спасоjевић (Чапљина, 1959 – Пула, 2010) дипломирао графику на загребачкој Академији ликовних уметности 1985. у класи професора Мирослава Шутеја. Убрзо постаје чланом УЛУПУХ, ХДЛУ и ХЗСУ, те стиче статус слободног уметника. Професионално се бавио графичким обликовањем од студентских дана па све до преране смрти 2010. године. Током тог раздобља сарађивао је с бројним културним, друштвеним и привредним институцијама – Пула филм фестивал, Међународни казалишни фестивал ПУФ, Са(н)јам књиге у Истри, Истарско народно казалиште у Пули, Хрватско народно казалиште Ивана пл. Зајца у Ријеци, Хрватско народно казалиште Сплит, Музеј савремене уметности у Истри, Уљаник, Аренатурист, Туристичка заједница Истарске жупаније, Туристичке заједнице Пуле, Лабина, Медулина, Међународна изложба вина Винистра, Вина Козловић, Вина Матошевић, Демиан вина… Обликовао је и бројне ликовне монографије и друга издања.

Добитник је награде и признања Key Art Awardsa Hollywood Reporter за дизајн два плаката филмских фестивала, велике награде Златна ружа на Фестивалу тржишних комуникација у Порторожу за серију плаката Уљаниковог Центра за образовање кадрова, Прве награде Media marketing у Љубљани за ауторско решење календара, награда за најбољи туристички каталог Хрватске туристичке заједнице, најбољег дизајнера Истре и др.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања