Пројекат „Вип Кинотека“ – НАЦИОНАЛНА КЛАСА

26/10/2018

Понедељак, 29. октобар 2018.

19:00

Велика сала Културног центра Новог Сада

Присуство слободно!

 

Младић из београдског предграђа, Флојд, аутомобилски тркач у националној класи, у складу са својом страшћу, важи и као велики љубавник. Али све то није у складу са његовим амбицијама да и даље вози у националној класи. Да би прешао у вишу класу, мора да победи на важној трци, а да би у томе успео мора да одложи служење војног рока.

За то му служи Миле, бубрежни болесник, који уместо њега иде на прегледе. Међутим, то му не успева, као што не успева ни избегавање брака са „службеном“ девојком Шиљом, која је затруднела.

На крају он губи трку, губи слободу, али добија пријатеља – на испраћај у војску долази му само Миле.

СФР Југославија, 1979.

Режија и сценарио: Горан Марковић.

Улоге: Драган Николић, Богдан Диклић, Горица Поповић, Раде Марковић, Александар Берчек, Оливера Марковић, Воја Брајовић, Бора Тодоровић, Мића Томић, Ирфан Менсур.

Да би ово култно дело било очувано, Југословенска кинотека је направила рестаурисано дигитализовано издање. Пројекат „Вип Кинотека“ – у оквиру којег се приказује овај филм и заједно потписују Југословенска кинотека и Vip mobile – омогућује да сјајни класици српске и југословенске филмске продукције дођу пред стару или потпуно нову публику, која се на најбољи начин, посредством квалитетних рестаурисаних копија, можда по први пут сусреће са најбољим филмовима домаће продукције. Дигитална рестаурација даје трајно висок стандард квалитета, у чему у региону непорециво предњачи Одељење дигиталне рестаурације Југословенске кинотеке.

Партнер пројекта у Новом Саду је Културни центар Новог Сада.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања