ПРОЈЕКАТ „РАМЕМ“-„ФЕЛИКС АРТ КВАРТЕТ“- КОНЦЕРТ

23/03/2015

Афирмација савремене музике и нових идеја

IMG_4070

  Концерт „Феликс арт квартета“ из Београда одржан је на Трибини младих Културног центра Новог Сада, а као гост наступио је Рос Афтел из Сједињених Америчких Држава. Овај концерт део је пројекта „РАМЕМ“ који треба да допринесе развоју савремене музике на нашој сцени, али и побољша културну сарадњи између Србије и САД. “РАМЕМ” пројекат чине: Рос Афтел (перкусије), Емилија Кортус (виолина), Ена Петковић (виолина), Милош Ракић (виола), Младен Арсеновић (виолончело).

  Уз подршку Америчке Амбасаде и музичке редакције КЦНС-а, овај пројекат покренут је са жељом да афирмише нове уметничке идеје кроз презентацију нових композиција. Пројекат “РАМЕМ” одушевио је Новосађане који су дошли да чују нова дела младих уметника. Програм су чиниле композиције написане специјално за овај пројекат од стране три америчка композитора савремене музике: Џени Бек, Метју Барб, Давид Рапенекер и два српска композитора и извођача Ање Поповић и Милоша Ракића.

  Млади уметник Милош Ракић за овај пројекат компоновао је музику под називом “Балада”, а за овај подухват одлучио се из истог разлога као и његове колеге, како би афирмисао савремену музику.

– Оно што је специфично код овог концерта јесу саме композиције које смо представили, а које нису својствене за наше подручје. Ово је пројекат који смо организовали у жељи да промовишемо домаће и америчке композиторе, а дела која су писана искључиво су урађена за ову прилику и овај састав. Како је ово интернационални пројекат, ми свакако планирамо да гостујемо и у другим градовима, а за сада смо се представили у Београду и Новом Саду. – рекао је Милош Ракић.

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања