Премијера филма ЗАРОБЉЕНО ВРЕМЕ о Петру Пеци Поповићу

12/12/2017

На фестивалу европског и независног филма ЕУРО-ИН ФИЛМ 2017 у препуној сали Културног центра Новог Сада одржана је свечана премијера филма новосадске продуцентске куће „Арбос“ редитеља  Милана Никодијевића ЗАРОБЉЕНО ВРЕМЕ о једном човеку, једној земљи и једном времену – Петру Пеци Поповићу.

Пеца Поповић био је и остао један од најбољих, најпознатијих и најауторитатитвнијих познавалаца рокенрола у некадашњој великој Југославији и његов промотер. Филм непретенциозно – али зналачки и с мером – прати Пецу широм те Југославије, његовог „емотивног завичаја“, у потрази за „изгубљеним временом“ и драгим људима, најзначајнијим представницима ове културе.

Пројекцији – пуној емоција – присуствовали су Пеца Поповић, редитељ филма Милан Никодијевић и креативна екипа филма. Осврћући се на своје младалачке дане – од којих је многе провео у драгом Новом Саду – Пеца Поповић је навео да су у основи свега значајног што се тада и касније догађало биле тада формиране рок групе широм Југославије, а право најширег „музичког грађанства“ су стицали на великим манифестацијама као што су легендарни Бум фестивали, од којих су два одржана у Новом Саду, а први у организацији тадашње Трибине младих.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања