Premijera filma GROZNICA FERANTE

12/10/2018

22. oktobar 2018. u 19 časova

Velika sala Kulturnog centra Novog Sada

Gost projekcije: Đakomo Durzi, reditelj

Cena ulaznice 300 dinara

 

Nakon Pravnog fakulteta Đakomo Durzi je pohađao Londonsku filmsku školu, a kasnije diplomirao u Eksperimentalnom centru za kinematografiju u Rimu. Scenarista je, reditelj i producent. Radio je sa značajnim emiterima kao što su NBC Universal i Fox Channels Italia. Kao autor i reditelj stvarao je mnoge emisije za TV kanale kao što su Fox, RAI i La7. Kao scenarista pisao je duge i kratke TV serije. Durzi je takođe konsultant za scenario za Torino Film Lab, Biennale College Cinema i IDM- Filmsku komisiju Južnog Tirola.

 

Ko je Elena Ferante?

Književni kritičari sa raznih strana sveta smatraju je najznačajnijim savremenim italijanskim piscem. Magazin Tajms uvrstio ju je 2016. godine među 100 najuticajnijih osoba na svetu. Međutim, jedino što nikome nije bilo poznato je ko je pravi autor čiji je pseudonimom Elena Ferante, tj. niko zapravo nije znao pravi identitet ove književnice.

Film je sniman između Italije i SAD. Nastao je iz iste strasti koja obuzima gotovo sve čitaoce Elene Ferante. Ali, ovaj film nije fokusiran na potragu za identitetom nepoznate spisateljice čiji su romani prodati u više od pet miliona primeraka širom sveta. Motivisan je otkrivanjem traga ka tajnama fenomena njenog uspeha kod čitalaca širom sveta.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja