Премијера филма ГРОЗНИЦА ФЕРАНТЕ

12/10/2018

22. октобар 2018. у 19 часова

Велика сала Културног центра Новог Сада

Гост пројекције: Ђакомо Дурзи, редитељ

Цена улазнице 300 динара

 

Након Правног факултета Ђакомо Дурзи је похађао Лондонску филмску школу, а касније дипломирао у Експерименталном центру за кинематографију у Риму. Сценариста је, редитељ и продуцент. Радио је са значајним емитерима као што су NBC Universal и Fox Channels Italia. Као аутор и редитељ стварао је многе емисије за ТВ канале као што су Fox, RAI и La7. Као сценариста писао је дуге и кратке ТВ серије. Дурзи је такође консултант за сценарио за Torino Film Lab, Biennale College Cinema и IDM- Филмску комисију Јужног Тирола.

 

Ко је Елена Феранте?

Књижевни критичари са разних страна света сматрају је најзначајнијим савременим италијанским писцем. Магазин Тајмс уврстио ју је 2016. године међу 100 најутицајнијих особа на свету. Међутим, једино што никоме није било познато је ко је прави аутор чији је псеудонимом Елена Феранте, тј. нико заправо није знао прави идентитет ове књижевнице.

Филм је сниман између Италије и САД. Настао је из исте страсти која обузима готово све читаоце Елене Феранте. Али, овај филм није фокусиран на потрагу за идентитетом непознате списатељице чији су романи продати у више од пет милиона примерака широм света. Мотивисан је откривањем трага ка тајнама феномена њеног успеха код читалаца широм света.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања