Премијера анимираног филма „Корак” у продукцији Новог културног насеља у Културном центру Новог Сада

30/10/2023

У уторак 31. октобра у 20.00 часова, на великом платну Културног центра Новог Сада, Ново културно насеље дебитоваће краткометражним анимираним филмом „Корак”

„Корак” је прича која истражује безвременске и универзалне теме савременог живота и одражава унутрашњу борбу младог човека у настојању да схвати свет око себе. Односи се на све који трагају за смислом, контекстом и друштвом у свету који се непрестано мења. Игор Павловић, редитељ и глумац који се углавном бави театром, стоји иза идеје и приче филма. Улогу уметничког директора преузео је млади 3Д аниматор Марко Драшко, чија је животна жеља била стварање анимираног филма. Продукцију филма потписује Марко Јозић, Ново културно насеље, коме је овај филм прво анимирано остварење. Без дијалога, „Корак” се ослања на музику и атмосферске звуке како би пренео емоције и унутрашње борбе главног јунака. Овај приступ чини филм универзалним и приступачним свима без обзира на језичке баријере. Звук на филму потписују Филип Курањи − музички продуцент и композитор, Огњен Протић − композитор и Филип Готовац − дизајнер звука. Филм „Корак” жели да отвара нова врата у свету анимације и уметности. Филм је подржан је од стране Филмског центра Србије, Града Новог Сада и компаније Epic Games кроз Epic MegaGrants програм. Након пројекције „Корака”, приказаће се и друга филмска остварења из продукције Новог културног насеља, насталих у периоду од 2022−2023:
−Краткометражна остварења младих филмских стваралаца „Комшије 1” и „Комшије 2“ настала кроз пројекат
Арт Кварт − Старт!

−Документарни филм Новог културног насеља „Очи Дунава” који прича 6 различитих прича из 6 земаља доњег тока Дунава. Настао је у оквиру Интегер пројекта Danurb+ подржаног од стране Европске Уније.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања