Предавaње др Дејана Михаиловића „Когнитивни капитализам и геополитика виртуелног простора“ 15. јуна на Јутјуб каналу КЦНС

13/06/2022

Предавање др Дејана Михаиловића на тему „Когнитивни капитализам и геополитика виртуелног простора“ можете погледати 15. јуна у 21.00 час на нашем Јутјуб каналу.

Савремени свет је у превирању. Појмови попут кризе, ризика, и опасности су у свакодневној употреби у медијима, политичким дебатама и јавном простору и као такви постају део наше свакодневице. Да ли на њих треба да се навикавамо или да им се супротстављамо? У опасном контексту вечне садашњости, рефлексија, критичко мишљење и свесно деловање узмичу пред пасивном потрошњом и стратегијама адаптације. Има ли и могућности да човечанство превазиђе постојеће проблеме и да њихова решења пронађе унутар оног истог система који их је произвео? Јесу ли револуционари из прошлости уступили место данашњим депресивцима наоружаним дигиталним уређајима? Да ли је могуће поново промислити појмове утопије, наде и филозофије усправног хода?

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања