Predavanje dr Jelena Todorović Lazić na temu „Usklađenost energetske politike u Srbiji sa pravilima EU u oblasti energetike – Poglavlje 15“ 12. maja na našem Jutjub kanalu

11/05/2020

U okviru programa Sa kulturom kod kuće, predavanje dr Jelene Todorović Lazić na temu „Usklađenost energetske politike u Srbiji sa pravilima EU u oblasti energetike – Poglavlje 15“ možete pogledati u utorak 12. maja, u 18 časova na našem Jutjub kanalu.

Oblast energije spada u red osetljivih političkih oblasti. Pored toga, energetska politika predstavlja jednu od značajnih evropskih javnih politika, a njena važnost se ogleda, između ostalog, u tome da je ona usko povezana sa politikom zaštite životne sredine. Može se čak reći da su ove dve politike toliko povezane da predstavljaju dve strane istog novčića. Na predavanju će biti reči o tome koliko su propisi u oblasti energetike u Srbije usklađeni sa evropskim propisima u pomenutoj oblasti, što je predmet Poglavlja 15 – Energetika, koje je, nažalost, još uvek daleko od otvaranja u slučaju Srbije.   

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja