Предавање проф. др Владимира Павићевића на тему „Српска идеја у контексту регионалних и глобалних изазова“ 12. фебруара на Јутјуб каналу КЦНС

29/01/2024

Предавање проф. др Владимира Павићевића на тему „Српска идеја у контексту регионалних и глобалних изазова“ можете погледати 12. фебруара у 20.00 часова на Јутјуб каналу КЦНС.

Владимир Павићевић је доктор политичких наука.

Рођен је у Котору 1978. године. Основну и средњу школу завршио је у Будви. Дипломирао је на Одељењу за међународне односе Факултета политичких наука Универзитета у Београду 2001. године.

Похађао је једногодишњи академски програм напредних додипломских студија Београдске отворене школе 2000–2001. године.

Завршио је мастер студије на Универзитету у Бону 2003. године. Мастер диплома нострификована је 2004. године на Факултету политичких наука у Београду као диплома магистра политичких наука.

Докторирао је на Факултету политичких наука Универзитeта у Београду 2011. године.

У периоду од 2004. до 2014. године Владимир Павићевић се усавршавао у Аустрији, Великој Британији и Сједињеним Америчким Државама. У истом периоду и касније радио је као асистент, потом и као доцент на Факултету политичких наука Универзитета у Београду у оквиру уже научне области Политичка теорија, политичка историја и методологија политичких наука.

Од априла 2014. до јуна 2016. године био је народни посланик у Народној скупштини Републике Србије. Био је оснивач и директор Друштва за истраживање политике и политичке теорије. Био је ангажован као саветник потпредседника Владе Црне Горе у Влади Дритана Абазовића.

До сада је објавио више радова из политичке теорије, политичке филозофије и европских студија. Аутор је две књиге: Више од говора: политичке идеје у парламентарном животу и Џон Пламенац: концепт сагласности у политичкој теорији. Колумниста је београдске Политике.

 

Фото: приватна архива

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања