Предавање проф. др Владимира Павићевића на тему „Политички процеси у постђукановићевској  Црној Гори“ на Јутјуб каналу КЦНС

14/05/2024

Предавање проф. др Владимира Павићевића на тему „Политички процеси у постђукановићевској  Црној Гори“ (14. 5. 2024) можете погледати на Јутјуб каналу КЦНС.

Мајско предавање др Павићевића одговориће на нову тему и понудити тезе као и аргументацију на изнесене ставове и твдње. Предавач истиче да је тема овомесечног предавања привлачна сама по себи и позива на разговор и дискусију о постмиловој ери у црногорској политици, те на самом почетку најављује три напомене на основу којих се може видети шта је то што постђукановићевску Црну Гору разликује од свега онога што смо у Црној гори имали пре 30. августа 2020. године када су били организовани парламентарни избори на којима је почео процес развашћивања Мила Ђукановића, и који је окончан прошлог пролећа када је на председничким изборима убедљиву победу однео Јаков Милатовић који је и данас председник Црне Горе.

У односу на период када је на челу државе био Ђукановић, данас је у Црној Гори евидентан прогрес укупног друштва. Сви политички процеси усмерени су ка стабилизацији политичких прилика. За разумевање новонастале ситуације на опорављеној политичкој сцени у Црној Гори Павићевић истиче напредак по питању стабилности политичког поретка, постигнуће унапређеног и поправљеног животног стандарда, те остварење снажног осећаја да се вратила вера у правду и правичност код великог броја грађана, првенствено кроз до сада најснажнију борбу против криминала.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања