Предавање Предрага Рајића на тему „Ретроспектива године на измаку” на Јутјуб каналу КЦНС

01/12/2022

Предавање геополитичког аналитичара Предрага Рајића на тему „Ретроспектива године на измаку” (1. 12. 2022) можете погледати на нашем Јутјуб каналу.

На концу 2022. године, у време када је уобичајено сводити билансе, сумирати утиске, те анализирати три стотине шездесет и пет дана који су за нама, као најупечатљивији догађај у америчкој политици Предраг Рајић означава изборе за конгрес, дајући исцрпну анализу нада и очекивања, а потом и исхода промена на актуелној америчкој политичкој сцени.

Амерички конгресни избори се често посматрају као референдум о политици актуелног председника. Док се председник бира на сваке четири године, конгресни избори у САД се одржавају две године после председничких или на средини председниковог мандата, дакле сваке друге године. И док име председника није на гласачком листићу, бира се цео састав Представничког дома, укупно четири стотине тридесет и пет чланова, као и отприлике трећина сенатора, а уз то многе државе гласају за гувернере и чланове државних скупштина.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања