Предавање политичког аналитичара Лазара Слепчева на тему „Револуција у Русији“ на Јутјуб каналу КЦНС

26/03/2024

Предавање политичког аналитичара Лазара Слепчева на тему „Револуција у Русији” (26. 3. 2024) можете погледати на нашем Јутјуб каналу.

Предавање представља наставак разговора у склопу тематског блока о принципима револуције. Након Француске револуције, којом се предавач бавио из два различита угла током претходних месеци, овомесечна трибина посвећена је великој револуцији у Русији. 1917. година је генерално година револуције у Русији, те се Слепчев током предавања осврнуо и на факторе и чиниоце који су на неки начин условљавали сам финачни чин радикалних промена у царској Русији и пад руске државе.

На предавању је било речи и о Револуцији из 1905. године, али превасходно о чувеној Фебруарској и Октобарској револуцији, и о свим кобним последицама које су те револуције оставиле на руско друштво које се, стиче се утисак, до данашњег дана није у потпуности опоравило, поготово имајући у виду број становника који се драстично смањио. Слепчев је посебно анализирао економске, политичке и моралне последице које је руско друштво претрпело у протеклом веку.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања