Предавање Огњена Карановића на тему „Холокауст и геноцид над Србима у злочиначкој НДХ 1941. године“ на Jутјуб каналу КЦНС

25/01/2021

Предавање Огњена Карановића на тему „Холокауст и геноцид над Србима у злочиначкој НДХ 1941. године“ можете погледати (25. 01. 2021) на нашем Јутјуб каналу.

Након разговора о српско-хрватским односима у двадесетом веку, Огњен Карановић је одржао предавање о, како наводи, најтамнијем и најмрачнијем периоду у нашој историји, години геноцида над српским народом. Водећи се изводима из књиге „Усташка зверства“ Архива Војводине, Архива Републике Српске и Епархије Бачке СПЦ, предавач је говорио о невиђеним непочинствима.

Наиме, геноцид је спровођен кроз брутална погубљења у логорима смрти, масовна убиства, депортације, етничка чишћења и присилна преобраћања у римокатоличку конфесију. Водећи се нацистичком теоријом о расама и великохрватском идеологијом, намера НДХ била је да очисти државу од Срба и Јевреја.

Ово предавање садржи и записе и сведочанства учесника и посматрача и бруталне описе мучења жене и деце, стога се не препоручује млађима од 18 година.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања