Предавање новинара и публицисте Милорада Вукашиновића на тему „Од постлиберализма ка постдемократији“ на Јутјуб каналу КЦНС

21/12/2023

Предавање новинара и публицисте Милорада Вукашиновића на тему „Од постлиберализма ка постдемократији“ (21. 12. 2023) можете погледати на нашем Јутјуб каналу.
Тему свог најновијег предавања Милорад Вукашиновић је на самом почетку окарактерисао као вишедимензионалну, наглашавајући да као таква захтева мултидисциплинарни приступ кроз који ће се анализирати не само савремени међународни односи, већ и друштвене појаве којима је, како наводи, потребно приступити на један мање конвенционалан начин. На том трагу Вукашиновић најављује предавање лишено стандардних оквира који су можда више карактеристични за научну заједницу.
Опсежно истраживање које је предавач спровео доноси нови осврт на постлиберализам и постдемократију као синониме за геополитичке промене које су се десиле у свету након Хладног рата, али их истовремено сагледава и у обзорју опште разочараности најширих друштвених слојева у традиционалну идеологију како левице, тако и деснице. Све то је уско повезано са крајем Хладног рата који је ове теме једноставно наметнуо. Но, Вукашиновић апострофира да су узроци за тако нешто неупоредиво дубљи слојевитији него што се претпоставља.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања