Предавање католичког теолога Горана Шарића на тему „Идеја Бога у Светом писмуˮ на Jутјуб каналу КЦНС

06/01/2024

Предавање католичког теолога Горана Шарића на тему „Идеја Бога у Светом писмуˮ (6. 1. 2024) на Jутјуб каналу Културног центра Новог Сада.
На почетку првог предавања у 2024. години католички теолог Горан Шарић истиче сложеност и озбиљност теме о којој ћемо данас говорити. „Без обзира колико сте образовани, нисте довољно образовани да расправљате о Библији“ – речи су једног од водећих психолога и интелектуалаца Јордан Петерсона. „Вера је стање свести, она је виша од знања. Вера није супротна разуму, она га надилази“ – истиче Шарић и наглашава да Библији треба прилазити с поштовањем сваки пут када је узимамо у руке.
Библија је издржљивија од камена, надживела је многе градове, вековна царства и величанствене цивилизације. Свако царство које се држало библијских начела доживело је просперитет у сваком смислу а оне империје које су је одбијале Библију или се борили против њеног аутора, сведочили су сопственој пропасти.
Напослетку, Шарић закључује да је Бог милосрђе и љубав. Он је носилац свих врлина на овом свету, он је праведник, он је вођа, он је свет.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања