Предавање историчара Милована Балабана „Милан Стојадиновић; личност и политика“ на Jутјуб каналу КЦНС

27/04/2021

Предавање историчара Милована Балабана „Милан Стојадиновић; личност и политика“ ( 27.4.2021 ) можете погледати на званичном Јутјуб каналу КЦНС. 

Милан Стојадиновић, српски политичар, правник, економиста и професор универзитета, био је министар финансија у три наврата, министар спољних послова и председник Владе Краљевине Југославије и председник Југословенске радикалне заједнице. Његова политика обележила је период друге половине тридесетих година прошлог века на простору тадашње Краљевине Југославије.

Још као млад, у периоду Балканских ратова а затим и Првог светског рата, Милан Стојадиновић показао је своју стручност из области економије радећи у Министарству финансија и истакавши се као стручњак који је помогао да се стабилизује српски динар. С друге стране, Стојадиновић је убрзо успео да се обогати захваљујући пре свега сумњивим трансакцијама.

Чудна судбина овог политичара водила га је од практично првог човека једне велике државе, преко заточеника на Маурицијусу, до изгнанства у Јужној Америци где је остао пословно али донекле и политички активан.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања