Предавање Горана Шарића, католичког теолога и историчара, на тему „Порекло Влаха“ на Jутјуб каналу КЦНС

28/10/2021

Предавање Горана Шарића, католичког теолога и историчара, на тему „Порекло Влаха (28. 10. 2021) можете погледати  на нашем Јутјуб каналу.

„Изгубљена карика између оних који су овде долазили и оних који су овде живели“, кроз историјске списе често помињани Власи, тема су још једне Шарићеве опсежне анализе. Уводни део предавања – који Шарић назива шаљивим, али вредним да се над њим ипак замислимо – указује на моћне Влахиње које су имале велики утицај на нашу политичку сцену. Наставак је посвећен чувеној влашкој магији и обичајима (који су у значајној вези са српском традицијом), што је у овом предавању пропраћено аутентичним искуствима и фотографијама самог предавача, као резултатом његовог теренског истраживања.

Део о самом пореклу Влаха илустрован је бројним документима, сведочанствима и изјавама са различитих простора и из различитих временских периода, а из пера уважених светских научника и проучавалаца историје, културе, религије и осталих области релевантних при анализирању порекла једног народа.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања