Предавање геополитичког аналитичара Предрага Рајића на тему „ИЗБОРНИ АПРИЛ“ на Јутјуб каналу КЦНС

02/04/2024

Предавање геополитичког аналитичара Предрага Рајића на тему „ИЗБОРНИ АПРИЛ“ (2. 4. 2024) можете погледати на нашем Јутјуб каналу.

Који су све избори широм света одржани почетком 2024. године, а који ће тек бити одржани и шта то значи за Србију – питања су која је Рајић поставио на самом почетку предавања, нагласивши да је готово сваки од претходних неколико месеци у свету био изборни и интересантан у том смислу.

С обзиром на то да је реч о суперизборној години, како предавач наводи, у свом предавању подробно је анализирао локалне изборе у Турској, детаљно сагледавши новонасталу политичку климу у тој земљи.

Надаље, Рајић је најавио парламентарне априлске изборе у Хрватској, европарламентарне које следе у јулу, као и председничке који се очекују у децембру месецу.

За сам крај предавач је изнео прогнозе најављених локалних избора у Црној Гори, осврнувши се на расписане локалне изборе у Будви која је упориште демократског фронта, изборе у Шавнику – јединој општини где је ДПС и даље на власти, вандредне локалне изборе у Андријевици која је већински српска, те редовне изборе у Котору који се очекују на јесен.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања