PREDAVANJE EDVARDA KITINGA DOBITNIKA PULICEROVE NAGRADE 20.12.2014.

17/12/2014

 

Čuveni američki fotograf Edvard Kiting održaće u subotu, 20. decembra 2014. godine u 16.30 časova, predavanje na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada. 

Kiting je saradnik listova Njujork Tajms i Tajm, dobitnik je “Pulicerove nagrade” za briljantnu kolekciju fotografija koje je napravio 11. septembra 2001. godine, kada se dogodila tragedijama u kulama bliznakinjama Svetskog trgovačkog centra u Njujorku,  u kojima je živote izgubilo oko 3.000 ljudi.

Samostalne izložbe fotografija imao je u  najznačajnijim galerijama SAD i mnogim galerijama Evrope.

Edvard Kiting je  učesnik Beogradskog festivala fotografije “Vizualizator”, koji se održava od 12. do 23. decembra, na kojem će biti predstavljen samostalnom izložbom “Građani Njujorka”. Ljubaznošću Centra za razvoj fotografije koji je organizator ovoga jedinstvenog festivala, Kiting će  održati predavanje i u Novom Sadu i biti gost Fotografskog kluba Vojvodina i Foto asocijacije Vojvodine.

Predavanje Kitinga je, ujedno i početak saradnje novosadskih fotografskih organizacija sa Beogradskim festivalom fotografije, koji predstavlja  jedinstveni događaj koji povezuje institucije i pojedince iz različitih sfera kulturnog, obrazovnog i umetničkog delovanja.

Budućom saradnjom Foto asocijacije Vojvodine i Fotografskog kluba Vojvodina sa beogradskim Centrom za razvoj fotografije otvaraju se mogućnosti da najznačajnije izložbe i predavači koji gostuju u Beogradu, odmah potom, svoje radove i predavanja predstave i u Novom Sadu.

Pozivamo sve fotografe, učenike i studente fotografije i žurnalistike, kao i sve zainteresovane građane da prisustvuju i aktivno učestvuju na ovom jedinstvenom događaju.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja