ПРЕДАВАЊЕ ЕДВАРДА КИТИНГА ДОБИТНИКА ПУЛИЦЕРОВЕ НАГРАДЕ 20.12.2014.

17/12/2014

 

Чувени амерички фотограф Едвард Китинг одржаће у суботу, 20. децембра 2014. године у 16.30 часова, предавање на Трибини младих Културног центра Новог Сада. 

Китинг је сарадник листова Њујорк Тајмс и Тајм, добитник је „Пулицерове награде“ за бриљантну колекцију фотографија које је направио 11. септембра 2001. године, када се догодила трагедијама у кулама близнакињама Светског трговачког центра у Њујорку,  у којима је животе изгубило око 3.000 људи.

Самосталне изложбе фотографија имао је у  најзначајнијим галеријама САД и многим галеријама Европе.

Едвард Китинг је  учесник Београдског фестивала фотографије „Визуализатор“, који се одржава од 12. до 23. децембра, на којем ће бити представљен самосталном изложбом „Грађани Њујорка“. Љубазношћу Центра за развој фотографије који је организатор овога јединственог фестивала, Китинг ће  одржати предавање и у Новом Саду и бити гост Фотографског клуба Војводина и Фото асоцијације Војводине.

Предавање Китинга је, уједно и почетак сарадње новосадских фотографских организација са Београдским фестивалом фотографије, који представља  јединствени догађај који повезује институције и појединце из различитих сфера културног, образовног и уметничког деловања.

Будућом сарадњом Фото асоцијације Војводине и Фотографског клуба Војводина са београдским Центром за развој фотографије отварају се могућности да најзначајније изложбе и предавачи који гостују у Београду, одмах потом, своје радове и предавања представе и у Новом Саду.

Позивамо све фотографе, ученике и студенте фотографије и журналистике, као и све заинтересоване грађане да присуствују и активно учествују на овом јединственом догађају.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања