Предавање др Растиславa Стојсављевићa  на тему „Амерички Средњи запад” на Јутјуб каналу КЦНС

10/07/2024

Предавање др Растиславa Стојсављевићa  на тему „Амерички Средњи запад” (10. 7. 2024) можете погледати на Јутјуб каналу Културног центра Новог Сада.

У фокусу предавања је осам савезних држава Сједињених Америчких Држава које се налазе око великих језера, између Апалача и високих равница: Индијана, Охајо, Илиноис, Мичиген, Винсконсин, Ајова, Мисури и Минесота. Предавач посебну пажњу посвећује историјској перспективи и географским карактеристикама поменутих држава. У питању су неки од најмногољуднијих делова САД. У другом делу предавања посебан акценат стављен је на политичку припадност и начин на који гласају ове савезничке државе. Углавном их називају „неодлучним“ или „колебљивим“, јер нити су у потпуности демократске нити републиканске. У сваком случају, од велике важности ће бити на новембарским изборима у САД – како на председничким, тако и у трци за Сенат.

Предавање представља спој приче о природи, друштвеним карактеристикама становништва, приче и привреди, насељима и гласачкој перспективи, за шта ће ове државе бити кључне у новембру месецу.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања