Predavanje dr Jelene Todorović Lazić na temu „Srbija i Poglavlje 26“ na Jutjub kanalu KCNS

19/10/2021

Predavanje dr Jelene Todorović Lazić na temu „Srbija i Poglavlje 26“ (19. 10. 2021) možete pogledati na našem Jutjub kanalu.

Nakon ciklusa predavanja o vladavini prava u državama članicama Evropske unije i samoj Evropskoj uniji na opštem nivou, dr Jelena Todorović Lazić pažnju posvećuje pravnoj regulativi u Srbiji. Mali je broj poglavlja koji je Srbija otvorila i privremeno zatvorila u dosadašnjem procesu pristupanja EU (za razliku od Crne Gore koja je, kako Todorović Lazić napominje, barem otvorila sva), ali Poglavlje 26 – obrazovanje i kultura, ubraja se u ta malobrojna. Na samom početku predavanja Jelena Todorović Lazić ističe da je reč o kompleksnoj temi i da će priča u potpunosti biti posvećena delu vezanom za kulturu, ostavljajući mogućnost da se o obrazovanju u okviru Poglavlja 26 povede reč na nekom od narednih predavanja.

Program Kreativna Evropa, Strategija razvoja kulture Republike Srbije 2020–2029, digitalizacija muzeja i arhiva, nematerijalna kulturna baština u Srbiji – neke su od važnih tema osvetljenih ovim predavanjem.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja