Предавање др Јелене Тодоровић Лазић на тему „Србија и Поглавље 26“ на Јутјуб каналу КЦНС

19/10/2021

Предавање др Јелене Тодоровић Лазић на тему „Србија и Поглавље 26“ (19. 10. 2021) можете погледати на нашем Јутјуб каналу.

Након циклуса предавања о владавини права у државама чланицама Европске уније и самој Европској унији на општем нивоу, др Јелена Тодоровић Лазић пажњу посвећује правној регулативи у Србији. Мали је број поглавља који је Србија отворила и привремено затворила у досадашњем процесу приступања ЕУ (за разлику од Црне Горе која је, како Тодоровић Лазић напомиње, барем отворила сва), али Поглавље 26 – образовање и култура, убраја се у та малобројна. На самом почетку предавања Јелена Тодоровић Лазић истиче да је реч о комплексној теми и да ће прича у потпуности бити посвећена делу везаном за културу, остављајући могућност да се о образовању у оквиру Поглавља 26 поведе реч на неком од наредних предавања.

Програм Креативна Европа, Стратегија развоја културе Републике Србије 2020–2029, дигитализација музеја и архива, нематеријална културна баштина у Србији – неке су од важних тема осветљених овим предавањем.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања