Предавање др Јелена Тодоровић Лазић на тему „Усклађеност енергетске политике у Србији са правилима ЕУ у области енергетике – Поглавље 15“ можете погледати на Jутјуб каналу КЦНС

12/05/2020

У оквиру програма Са културом код куће, предавање др Јелене Тодоровић Лазић на тему „Усклађеност енергетске политике у Србији са правилима ЕУ у области енергетике – Поглавље 15“ (12. 05. 2020.) можете погледати званичном Јутјуб каналу Културног центра Новог Сада.

Oбласт енергије спада у ред осетљивих политичких области. Поред тога, енергетска политика представља једну од значајних европских јавних политика, а њена важност се огледа, између осталог, у томе да је она уско повезана са политиком заштите животне средине. Може се чак рећи да су ове две политике толико повезане да представљају две стране истог новчића. На предавању jе било речи о томе колико су прописи у области енергетике у Србије усклађени са европским прописима у поменутој области, што је предмет Поглавља 15 – Енергетика, које је, нажалост, још увек далеко од отварања у случају Србије.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања