Предавање др Бориса Стојковског на тему „Средњовековна Хрватска. 1. део: самостална држава до 1102“ 21. априла на Јутјуб каналу КЦНС

19/04/2022

Предавање др Бориса Стојковског на тему „Средњовековна Хрватска. 1. део: самостална држава до 1102“ можете погледати 21. априла у 20 часова на нашем Јутјуб каналу.

Наредна два предавања биће посвећена историји средњовековне хрватске државе. Ова тема више од столећа и по заокупља историчаре и друге научнике, како са српског простора, тако и из саме Хрватске, пре свега. У вези са средњовековним развојем Хрватске постоји низ неразјашњених питања и недоумица, а нека од њих су, нажалост, изложена и идеолошком, те политичком утицају. Прво предавање тицаће се раносредњовековне Хрватске, све до 1102. године, када она потпада под Угарску.

Коментари

Бранко Бранко

Замолио бих Вас да камера буде више окренута ка табли, пројекционом платну, а мање на предавача. Не због њега, већ због тога што је тамо пратећи садржај. И најчешће се она само на кратко усмери на платно, када се промени слајд, али не довољно дуго да би се све прочитало и потом пратило. Дакле, важније је пратити садржај, а не лице предавача (ма ког).

Хвала

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања