Предавање др Александре Колаковић на тему „Огист Говен: Заборављени почасни грађанин Београда, француски дипломата и новинар“ 29. септембра на Јутјуб каналу КЦНС

08/09/2021

Предавање др Александре Колаковић на тему „Огист Говен: Заборављени почасни грађанин Београда, француски дипломата и новинар“ можете погледати 29. септембра у 18 часова на нашем Јутјуб каналу.

Трибина представља омаж личности и делу Огиста Говена, француског дипломате, публицисте и новинара. Ове године је 160 година од рођења и 90 година од смрти Говена, који је уживао велико поштовање у Француској и међу Србима, а кога се данас сећају само историчари. На основу докумената, литературе и сећања савременика, биће речи о личности која је успешно анализирала међународне односе у предвечерје и током Великог рата. Огист Говен је био значајна личност у новинарско-публицистичком свету Француске и Европе почетка 20. века, а истовремено, показао је значајно интересовање за Балкан и Србе. Стога ће значајан део Трибине бити посвећен његовој сарадњи са српским интелектуалцима.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања