Предавање др Александре Колаковић на тему „Француска 14 јули 1938: погледи српских франкофила у предвечерје Другог светског рата“ 12. јула на Јутјуб каналу КЦНС

30/06/2021

Предавање др Александре Колаковић на тему „Француска 14 јули 1938: погледи српских франкофила у предвечерје Другог светског рата“ можете погледати у понедељак 12. јула у 18 часова на нашем Јутјуб каналу.

У предвечерје Другог светског рата, 1938. године, појавила се обимом невелика, али садржајем важна књига Француска 14 јули 1938, која је представљала омаж француско-српским и француско-југословенским односима. Иако данас широј јавности није познато њено публиковање и њен значај, због интелектуалаца који су се окупили у њеном настанку, заслужује пажњу једнаку оној коју плани Споменик Захвалности Француској на Калемегдану. предавање ће бити посвећено анализи међуратних односа Француске и Краљевине Југославије, односно на основу једне публикације биће разматрана делатности српских франкофила на очувању и развоју идеје француско-српског вечитог пријатељства.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања