Predavanje Danila Koprivice na temu „Suočavanje s prošlošću: DOSIJE HOLOKAUST“ 19. januara na Jutjub kanalu KCNS

15/01/2021

Predavanje Danila Koprivice na temu „Suočavanje s prošlošću: DOSIJE HOLOKAUST“ možete pogledati 19. januara u 18 časova na našem Jutjub kanalu.

Pedeset četvrta Zelena debata je petnaesta  sesija  serijala „Suočavanje s prošlošću“ i tematski se nastavlja na prethodnu priču o Jevrejima.

Proganjan sa svih meridijana, češće i više od strane hrišćana nego od ma kog drugog, jevrejski narod je nosio tragična sećanja na velika stradanja i mnogo pre Drugog svetskog rata. Ali istorija ne pamti da je ikada ranije izvršen tako organizovan, sistematski, državni progon i genocid kao što je to učinjeno od strane nacističke Nemačke i njenih saradnika prema Jevrejima, koji su bili glavne ali ne i jedine žrtve Holokausta.

Kroz tri kratke životne priče upoznaćemo se sa početkom i tokom jevrejskog stradanja, ali ćemo pokušati da otkrijemo i kako se nemačka i evropska javnost suočila sa svojom prošlošću.

Budućnost je tako neizvesna da je često precenjena. Učimo se čitanju znakova kraj istorijskog puta. Ništa se ne dešava bez prošlosti.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja