Предавање Данила Копривице на тему „Суочавање с прошлошћу: ДОСИЈЕ ХОЛОКАУСТ“ 19. јануара на Jутјуб каналу КЦНС

15/01/2021

Предавање Данила Копривице на тему „Суочавање с прошлошћу: ДОСИЈЕ ХОЛОКАУСТ“ можете погледати 19. јануара у 18 часова на нашем Јутјуб каналу.

Педесет четврта Зелена дебата је петнаеста  сесија  серијала „Суочавање с прошлошћу“ и тематски се наставља на претходну причу о Јеврејима.

Прогањан са свих меридијана, чешће и више од стране хришћана него од ма ког другог, јеврејски народ је носио трагична сећања на велика страдања и много пре Другог светског рата. Али историја не памти да је икада раније извршен тако организован, систематски, државни прогон и геноцид као што је то учињено од стране нацистичке Немачке и њених сарадника према Јеврејима, који су били главне али не и једине жртве Холокауста.

Кроз три кратке животне приче упознаћемо се са почетком и током јеврејског страдања, али ћемо покушати да откријемо и како се немачка и европска јавност суочила са својом прошлошћу.

Будућност је тако неизвесна да је често прецењена. Учимо се читању знакова крај историјског пута. Ништа се не дешава без прошлости.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања