Предавање Данила Копривице на тему „Рат у Украјини – РАТ ИМПЕРИЈА” 20. марта на Јутјуб каналу КЦНС

17/03/2023

Предавање Данила Копривице на тему „Рат у Украјини – РАТ ИМПЕРИЈА” можете погледати 20. марта у 20.00 часова на нашем Јутјуб каналу.

Ако прерасте у шири међународни сукоб, последице рата у Украјини извесно ће бити попут последица након свих великих светских ратова. Неке империје би могле заувек нестати, а неке империје тек настати. Једно је сигурно – наш свет више неће бити исти.

Да ли су битке које се воде све ближе Кијеву последњи трзаји постимперијалног распада Совјетског савеза или је овај рат заправо рат за почетак краја „Атлантске империје“ и рат за почетак остварења руског сна о успостави нове „Сверуске империје“?

Зашто се варају сви они који мисле да узавреле улице Париза, „вуду рачуноводство“ Бајденове администрације, протести Грузијаца, као и приближавање Саудијске Арабије и Ирана немају много везе са ратом у Украјини?

Како је национални дуг од 31 билион долара постао већа претња за Америку, него што су то све извеснија војна приближавања Русије, Кине, Ирана и Северне Кореје?

Зашто Европска унија у потаји припрема закон о невладиним организацијама, веома сличан закону против кога су устали проевропски оријентисани грађани Грузије?

Чекајући новог Шарла де Гола, Париз поново постаје град светлости – Париз гори! Да ли је забраном употребе корзиканског у локалном парламенту, бруталном репресијом на француским улицама и доношењем спорног пензионог закона мимо одлучивања у Доњем дому парламента француска Пета република заправо затворила свој историјски круг?

Причамо о актуелном тренутку у свету, о рату у Украјини, причамо о томе како након овог рата наш свет више неће бити исти.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања