Предавање Данила Копривице на тему „Досије 2022ˮ 15. децембра на Јутјуб каналу КЦНС

12/12/2022

Предавање Данила Копривице на тему „Досије 2022 – АПОКАЛИПСА ДАНАСˮ можете погледати 15. децембра у 19.30 на нашем Јутјуб каналу.

 

Подсећајући на два значајна апокалиптична филма, разговарамо о најзначајнијим догађајима и о најинтересантнијим Досијеима из године за нама, одговарајући на питања која углавном нисте поставили.

Причамо о рату у Украјини и о рату у Јемену, о све већим социјалним разликама, о социјалној правди и о солидарности, о томе шта је хтео да нам поручи Достојевски када је написао „Смири се, горди човече”.
Гласно размишљамо о сукобу цивилизација, о потреби човека да буде верујући, о Малровој тези да ће 21. век бити век религија или га неће бити. Претресамо актуелну понуду на глобалном тржишту идеја и догми, одговарајући на питање да ли би се савремени човек вратио Богу своме када би барем 99% био сигуран да ће постати неопозиво успешан или макар доживотно млад?
Причамо о глобалној економској и духовној кризи, о икономији и економији, о разлици између друштвеног развоја и привредног раста, о разлици између плитке екологије одрживог развоја и дубоке (дубинске) екологије, одговарајући на питање да ли би и Христ данас био еколог?

Одговарамо на ова (само)питања али и на ваша стварна питања која сте постављали током године, с правом очекујући одговоре.

Време је за седамдесет шесту Зелену дебату, за нову сесију серијала Досије.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања