Предавање Данила Копривице „Досије ГРЧКА” 15. септембра на Јутјуб каналу КЦНС

12/09/2022

Предавање Данила Копривице „Досије ГРЧКА” можете погледати 15. септембра у 21 час на нашем Јутјуб каналу.

Може ли НАТО преживети ратни сукоб две, или можда три, своје важне чланице?

Могу ли Срби прежалити евентуално Грчко признање такозваног Косова?

Може ли грчки туризам опстати и просперирати без 500.000 руских туриста?

Можете ли призвати, уз звуке ребетика и уз најбољи грчки узо, сву лепоту Лезбоса у септембру или у октобру?

Како се ближи крај овогодишње туристичке сезоне на Егејском мору, може се очекивати да се егејски сусрети, да не кажемо сукоби, Грчке и Турске продуже и вероватно продубе. После октобра свако од наведена три питања биће више него актуелно, тим пре што Вашингтон, прави центар НАТО света, трљајући руке због обостраних захтева за набавком најновијих борбених система, повремено даје благу подршку свакој од страна, све са намером да и Грчкој и Турској за што више новца прода своје и старије и најновије „Ф” авионе, а да их за нижу цену одвоји и удаљи од Русије.

Мешавина трагичних историјских сукоба, милионских миграција, уз борбу за превласт над гасом богатим егејским подморјем, а све зачињено француским гасним и војним амбицијама и актуелним сукобом у Украјини, дакле и у Црном мору, нажалост не обећава ни лак ни могућ договор између две чланице НАТО-а.

Причамо о лепотама Грчке и о њеној на моменте трагичној новијој историји. Причамо о историји пријатељства наша два народа, али и о изазовима који се пред нама налазе.

Време је за седамдесет трећу „Зелену дебату”, за нову сесију серијала „Досије”.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања