Позоришне радионице у КЦНС

29/04/2021

Културни центар Новог Сада и ове године организује позоришне радионице за младе, овај пут на тему писања драмског текста и сценарија.

Циљ радионица је савладавање основних правила драмског писања, упознавање са теоријским оквирима, шта је драма, шта сценарио, шта значе појмови: нарација, наратив, који су делови приче, како се гради карактер, шта је драмска структура, шта су тема, идеја, догађај, ситуација, сукоб, мотивација, препрека и слично.

Крајња идеја да се сваки учесник након испраћеног циклуса радионица оспособи за самостално писање драмских минијатура (сцене, мини-драме, сценарија).

Радионице ће се одржавати у просторијама Културног центра Новог Сада (Католичка порта 5) а намењене су младима узраста од 16 до 20 годинa. Планирана је реализација укупно 5 радионица.

Радионице почињу 15. маја, одржаваће се суботом у термину 12–14 часова и трајаће до 12. јуна.

Пријаве су у току и можете се пријавити слањем мејла са својим подацима (име, презиме, датум рођења и контакт телефон) на мејл сценске редакције КЦНС [email protected]

На радионицама ће се поштовати све превентивне мере прописане од стране Кризног штаба и Владе Републике Србије, сви присутни су у обавези да носе маску и држе прописану физичку дистанцу у току трајања радионица, а на улазу ће се вршити мерење температуре и дезинфекција руку.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања