Poziv na panel diskusiju za institucije i organizacije civilnog društva (Evropska prestonica kulture)

08/07/2013

Otvorenu panel diskusiju, koja će se održati u Kulturnom centru Grada Novog Sada, u četvrtak, 11. jula 2013. godine, s početkom u 12 časova organizuje Kulturni centar Grada Novog Sada,  kako bi se omogućilo uključivanja što većeg broja institucija i organizacija civilnog društva u proces pripremanja kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2020. Opšti cilj okupljanja je da se tokom panel diskusije prikupe efikasne ideje i predlozi, da se pokrene dijalog između javnog i civilnog sektora i da se razgovara o ključnim pitanjima koja se odnose na proces kandidature.

Tokom diskusije učesnicima će biti pojašnjeni istorijat, ideja i smisao Evropske prestonice kulture, kao i novi kriterijumi definisani u Članu 5. Odluke Evropskog parlamenta i Saveta o utvrđivanju i uspostavljanju zajedničkih akcija za Evropske prestonice kulture za period od 2020. do 2033. godine. Učesnicima će takođe biti objašnjen i način na koji će moći aktivno da se uključe u proces definisanja prioriteta, programa i strategije koju će Novi Sad ponuditi Evropskoj komisiji krajem 2014. godine.

Panel će voditi članovi Organizacionog odbora:

dr Andrej Fajgelj, direktor Kulturnog Centra Novog Sada,

Slaviša Grujić, pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje,

Milanka Brkić, članica Gradskog veća za kulturu Grada Novog Sada,

i prof. dr Miroslav Vesković, rektor Univerziteta u Novom Sadu.

Pozivamo predstavnike institucija i organizacija da prisustvuju ovom događaju i molimo da svoj dolazak potvrde na mejl:[email protected]  ili na telefon: 021/ 528-972.

 

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja