Позив на панел дискусију за институције и организације цивилног друштва (Европска престоница културе)

query_builder

Отворену панел дискусију, која ће се одржати у Културном центру Града Новог Сада, у четвртак, 11. јула 2013. године, с почетком у 12 часова организује Културни центар Града Новог Сада,  како би се омогућило укључивања што већег броја институција и организација цивилног друштва у процес припремања кандидатуре Новог Сада за Европску престоницу културе 2020. Општи циљ окупљања је да се током панел дискусије прикупе ефикасне идеје и предлози, да се покрене дијалог између јавног и цивилног сектора и да се разговара о кључним питањима која се односе на процес кандидатуре.

Током дискусије учесницима ће бити појашњени историјат, идеја и смисао Европске престонице културе, као и нови критеријуми дефинисани у Члану 5. Одлуке Европског парламента и Савета о утврђивању и успостављању заједничких акција за Европске престонице културе за период од 2020. до 2033. године. Учесницима ће такође бити објашњен и начин на који ће моћи активно да се укључе у процес дефинисања приоритета, програма и стратегије коју ће Нови Сад понудити Европској комисији крајем 2014. године.

Панел ће водити чланови Организационог одбора:

др Андреј Фајгељ, директор Културног Центра Новог Сада,

Славиша Грујић, покрајински секретар за културу и информисање,

Миланка Бркић, чланица Градског већа за културу Града Новог Сада,

и проф. др Мирослав Весковић, ректор Универзитета у Новом Саду.

Позивамо представнике институцијa и организација да присуствују овом догађају и молимо да свој долазак потврде на мејл:info@kcns.org.rs  или на телефон: 021/ 528-972.

 

 

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language