Позив за волонтере – Мој крај (Нови Сад кандидат за ЕПК 2020)

16/07/2013

fe8c153e1cb80cee4fdb7d5d50bc90a9Европска престоница културе је највећи пројекат Европске уније у области културе. Престижна титула се додељује од 1985. године, а 2020. ће по први пут бити доступна и градовима из земаља кандидата за чланство у Европској унији. Ову могућност могу да искористе сви, али само један град ће бити изабран- онај чија пријава за једногодишњи пројекат буде најбоља.
Ми желимо да то буде наш Нови Сад. Имамо ову прилику и даћемо све од себе да је искористимо! 
У складу са овим циљем, Културни центар Новог Сада као носилац пројекта добијања кандидатуре у наредних 7 година организоваће низ програма како би се Нови Сад представио као најбољи кандидат који заслужује да буде Европска престоница културе 2020. године. Први програм у низу је Мој крај. Циљ овог програма је- партиципативност, односно, укључивање грађана у процес припеме кандидатуре нашег града и обавештавање јавности и локалног становништва о значају кандидатуре. За време трајања програма (27. августа – 17. септембра), на различитим локацијама на територији Новог Сада, биће постављене табле на којима ће грађани моћи да напишу шта желе да промене у свом крају.
Овим путем позивамо све који су заинтересовани да буду део волонтерског тима. На тај начин, кроз волонтирање учествујете у испуњењу једног од главних критеријума неопходног за добијање титуле Европске престонице културе- активно учешће грађана у реализацији пројеката, али и у популаризацији културе и стварању нове културне публике. 

ОПИС ПОСЛОВА:

1. Припрема и реализација програма на локацијама
2. Дежурства на локацијама на којима се налазе табле
3. Информисање грађана 
4. Разни послови техничке природе

БЕНЕФИТИ КОЈЕ ОСТВАРУЈУ ВОЛОНТЕРИ:
1.Улазнице за све програме Културног центра до краја године (биоскоп, позориште, концерти).
2. Препорука Културног центра Новог Сада.

Уколико желите да се прикључите нашем волонтерском тиму молимо вас да следеће податке пошаљете на [email protected]  и да у наслов поруке ставите пријава за Мој крај .
• Име и презиме
• Контакт имејл адреса и телефон
• Чиме се бавиш, шта волиш?
• Зашто желиш да нам се прикључиш?

Пријаве слати најкасније до 18. августа 2013. године, а одабрани кандидати биће позвани на интервју.

 

 

Коментари

Marko Marko

Mnoge osobe se bave sportom. Neke osobe sa fudbalom, dzudom, plivanjem a neki sa Street Workout. To je ulicni trening tu se npr treniraju zgibovi probadanja i jos razne stvari. Ja msm da je na klisi potreban jedan teren za to jako buno osoba se bavi sa ovim i da je sa Klise. imace mi treniramo na jakom losim fipkama za zgibove i tako to. kao sto svi pricaju deca treba da se bave nekim sportom. kada ta deca zamole te ljude da im pomognu oni nece. Mozda je i u tome problem sto se sve vise dece manje bavi sportom.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања